Missie

Missie

Vanuit Twente bedrijven bouwen die bijdragen aan de groei en bloei van mensen, hun gewassen en dieren.

Waarom ?

Omdat het fijn is om er toe te doen in je eigen woon- en werkomgeving Twente. Wij bouwen aan ondernemingen, ondernemerschap en duurzame (inclusieve) werkgelegenheid.

Schermafbeelding 2017-02-15 om 17.48.13

Werken aan 3 hoofddoelen


Groei ondernemingen in aantal + kwaliteit

 

Talentgroep Twente BV is een organisatie die investeert in bedrijven die geen opvolging hebben, matig draaien of om een andere reden nieuw ondernemerschap kunnen en willen gebruiken. Talentgroep Twente wil deze door middel van de talenten en energie van jonge ondernemers tot bloei brengen (geen start-ups).

 

Deze bedrijven bevinden zich in of gaan naar Twente om in Twente een conglomeraat van elkaar versterkende ondernemingen te bouwen.

 

Het doel is dat de verschillende jonge ondernemers van en met elkaar leren. En dat hierdoor het leerproces versnelt en zo de succesfactor vergroot.


Ondernemerschap opsporen en stimuleren

 

Talentgroep Twente is constant op zoek naar ondernemers die na een kritische selectie in staat gesteld worden om te ondernemen.

 

Deze ondernemer ontvangt als prijs een substantieel aandelenpercentage  in de door hem/haar te leiden onderneming. Hij/zij commit zich op een paar voorwaarden: het bedrijf blijft in Twente gesitueerd, hij/zij doet mee in de gezamenlijke leermomenten en hij/zij zal er alles aan doen om inclusief te ondernemen.

 

Deze ondernemer gaat het bedrijf leiden als directeur/aandeelhouder en laat deze groeien en bloeien.

 

Technisch inhoudelijke coaching  en coaching op persoonlijke ontwikkeling door Talentgroep Twente. Gezamenlijk wordt ontwikkeld:  geregeld worden er bijvoorbeeld sprekers uitgenodigd of vindt op andere wijze kennisdeling of training plaats.


Duurzame werkgelegenheid creëren

 

 

Technologie hoeft niet per se alleen maar technologische banen op te leveren. Ondernemers die meedoen committen zich vooraf om zoveel mogelijk mee te werken aan duurzame werkgelegenheid en inclusief ondernemen. Juist ook meer eenvoudige banen en taken worden gecreëerd. Hierdoor ontstaan kansen voor werknemers met meer afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Als inclusieve werkgever zorg je dat je zichtbaar het werk organiseert en de inrichting van je organisatie aanpast en maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden tbv je personeel en het potentieel op de Twentse arbeidsmarkt.

joseph-chan-266335-unsplash
stijn-te-strake-316914-unsplash
jono-hislop-637 (1)

“When you are trying to do something very innovative and revolutionary, you must also open yourself to a lot of questions.”
― Sharad Vivek Sagar.

Wie zijn wij Contact Onze bedrijvenHome

Scroll naar boven